Stel een strategie op om een baan te vinden

Verbeter de zichtbaarheid van uw Linkedin / Viadeo profiel

Zoals voor een traditionele zoektocht naar een baan, zal je je cv pas opsturen als het perfect is om een eerste contactpersoon aan te maken die de aandacht van je recruiter zal trekken. Daarom is het ontzettend belangrijk om je doel te bepalen, wil je online gitaarles geven.. of wil je consultant zijn. Elke cv zal anders opgesteld zijn.

Je Linkedin / Viadeo profiel moet volledig ingevuld zijn.

Casino

Bovendien, als je onze vorige artikels over hoe je een job te vinden op Twitter of hoe je een job te vinden bij Google Plus hebt gevolgd, zul je onthouden dat Linkedin en Viadeo centraal moeten staan in je strategie om een job te vinden. Het idee is om je potentiële recruiters altijd door te verwijzen naar je Linkedin of Viadeo profiel om zo veel mogelijk informatie te hebben over je professionele vaardigheden en om gemakkelijk contact met je te kunnen opnemen.

Optimaliseer je Linkedin of Viadeo profiel

In een vorig artikel hebben we recruiters tips gegeven om hun Linkedin-profiel te optimaliseren, we nodigen je uit om dit artikel te raadplegen, dat een goede bron van inspiratie zal zijn om je profiel te vervolledigen door het uiteraard aan te passen aan je zoektocht naar een baan. Naast deze tips zijn er hier enkele concepten die het belangrijk is om in je profiel te verwerken.

Schrijf je Linkedin of Viadeo status.

Veel recruiters zoeken op trefwoorden om een profiel te vinden dat aansluit bij hun behoeften. Het is dus belangrijk om uw zoekwoorden in uw profiel op te nemen om gezien te worden. Ik raad u daarom aan om een status te hebben van het type ” Digital Marketing Consultant op zoek naar nieuwe mogelijkheden “. Recruiters besparen graag tijd en zien dus graag dat de profielen van mensen direct beschikbaar zijn en het is wat voor soort trefwoorden zij zullen typen om uw profiel te vinden.

Schrijf uw cv

Uw Linkedin of Viadeo samenvatting is het eerste wat zichtbaar is voor iemand die uw profiel bezoekt. Het is daarom belangrijk om dit te regelen door kort je situatie, je kwalificaties, je kwalificaties en het soort werk dat je zoekt kort uit te leggen. Het eindigen met een directe manier om contact met je op te nemen zoals een telefoonnummer of een e-mailadres is een goede praktijk die het leven gemakkelijker maakt voor recruiters die contact met je willen opnemen. Zodra uw profiel goed geschreven is, zult u op zoek moeten gaan naar uw toekomstige werkgever en de professionele sociale netwerken zijn daar perfect voor.


Raadpleeg de jobaanbiedingen en het antwoord op Linkedin / Viadeo
U zult mij vertellen dat u al honderden sollicitaties op jobsites hebt geraadpleegd en opgestuurd en dat u niet wilt beginnen op sociale netwerken als het resultaat niet overtuigender is. Nou, dat zal het wel zijn! Waarom zoeken naar vacatures en solliciteren via Linkedin en Viadéo?

Las Vegas

Vacatures zijn recent en up-to-date

Met filterzoekopdrachten kunt u alleen vacatures weergeven die u interesseren
Linkedin / Viadéo zal automatisch vacatures aanbevelen die u kunnen interesseren
Solliciteren voor een vacature kan met één klik (je hoeft niet echt een cv of een extra motivatiebrief te sturen)

Contact leggen met bedrijven en hun leiders

Solliciteren op Linkedin of Viadéo is slechts de eerste stap. Het grote voordeel van deze netwerken is dat de mensen achter de bedrijven toegankelijk zijn en allemaal (of bijna) een profiel hebben op sociale netwerken. Het zou jammer zijn om jezelf een dergelijk netwerk te ontzeggen, dus log in! Ik raad je aan om voor elke sollicitatie de pagina van het bedrijf te volgen en vervolgens via LinkedIn of Viadeo te zoeken op de naam van het bedrijf om contact op te nemen met beslissers (HR, bedrijfseigenaren of directeur van de dienst die je interesseert). Je zit in dezelfde branche als deze mensen, het bedrijf neemt mensen in dienst, je status zegt dat je op zoek bent naar een baan, het zou jammer zijn om deze kans niet te grijpen om opgemerkt te worden.