Tips voor het vinden van een baan in 2019

Maar wat zijn de belangrijkste strategieën die u zullen helpen om sneller in dienst te komen?

  1. Netwerken en doorverwijzingen

Er is een “verborgen arbeidsmarkt” die alleen toegankelijk is via netwerken en het kennen van de juiste mensen op het juiste moment. Je moet een gemoedstoestand hebben die openstaat voor ontdekking, verkenning en openstaat voor nieuwe kansen die je tegenkomt. Hoewel het uiteindelijke doel is om u te helpen bij het vinden van een baan, moet u ook anderen op weg helpen.

Vergeet niet dat elk netwerk (familie, buren, goede vrienden, kennissen, collega’s en medewerkers) deel uitmaakt van een ander netwerk. Uw bereik is dus groter dan u denkt.

Begin met het maken van een lijst van alle mensen die je kent die de kennis hebben of die iemand uit de industrie of het bedrijf kennen waar je eerst wilt solliciteren en hen eerst wilt verbinden. Zij kunnen u gemakkelijk aanbevelen aan een belangrijke stakeholder in het bedrijf.

Voordat u begint met het bereiken en activeren van uw netwerk, moet u er rekening mee houden dat het heel belangrijk is om precies te weten wat u wilt.

2. Websites en platformen voor het zoeken naar werk

Om uit te vinden voor welke functie u moet solliciteren, typt u eenvoudig op de zoekmachines, bijvoorbeeld “Job Offer for Hotel Manager in Dakar”.

Voordat je begint met solliciteren, zorg ervoor dat je CV en motivatiebrief up-to-date zijn.

3. Jobbeurzen

Om het meeste uit een jobbeurs te halen en daarna in dienst genomen te worden, moet u de volgende tips in overweging nemen:

De meeste jobbeurzen adverteren de bedrijven die aanwezig zijn, dus zorg ervoor dat u alle bedrijven die u interesseren te controleren door een bezoek aan hun website en ontdek welke vacatures ze kunnen hebben.Nogmaals, het is essentieel dat uw cv en sollicitatiebrief up-to-date zijn.
Maak een netwerkkaart aan met uw naam, e-mail, telefoonnummer en eventueel uw website, blog of LinkedIn-account.

Zorg voor een nette outfit voor de jobbeurs. Zorg ervoor dat je de juiste kledingstijl kiest, die professioneel en comfortabel moet zijn, om je zelfvertrouwen te vergroten.
Maak een lijst met vragen voor recruiters. Dit zal laten zien dat je voorbereid en gepassioneerd bent over het werk en zal de kans vergroten dat ze je onthouden.

Spin

De eerste indruk telt het meest. Het is daarom belangrijk om een hoog niveau van communicatieve vaardigheden aan te tonen door het introduceren en onderhouden van frequent oogcontact. Neem contact op met de recruiters van de bedrijven waarvoor u wilt werken. Als je hun contactpersonen hebt, stuur hen dan een bedankmail of maak contact met hen op LinkedIn.

4. Website van het bedrijf

Als je al weet wat de job van je dromen is en voor welk bedrijf je wilt solliciteren, is de beste manier om direct naar de bron te gaan. Controleer eerst hun carrièresectie en kijk of er mogelijkheden zijn voor de job van je dromen. Als ze op dit moment geen vacatures hebben, overweeg dan om hen te schrijven en beleefd te vragen om meer informatie over mogelijke toekomstige vacatures.

5. Sociale netwerken

Bij het gebruik van sociale netwerken om een baan te vinden, is het belangrijk om de volgende tips in overweging te nemen:

-Gebruik je echte naam op je profielen.
-Gebruik alleen professionele afbeeldingen en houd ze consistent van het ene platform naar het andere.
-Controleer uw accounts en verwijder ongepaste of onprofessionele berichten of afbeeldingen.
-Verwijder profielen van websites die u niet langer regelmatig gebruikt.
-Presenteer uzelf consequent op alle platforms. U wilt dat mensen weten wie u bent, wat u doet en wat uw plannen zijn.
-LinkedIn is een van de bekendste platformen voor professionals die ook als vacaturesite kunnen worden beschouwd, maar Facebook en Google zijn begonnen met het implementeren van zoekopties voor vacatures.